Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Seri katil yine ortaya çıktı! Cinayet anı kamerada

        Tarih 2 Ağustos 2018, Kayseri'de bir kişi, bir iş adamına ait villanın önünde bisikletle dolaştı. Zanlı, ardından güvenlik kulubesindeki emekli Uzman Çavuş Sami Yılmaz'ı tüfekle vurarak öldürdü. Kulübenin içine giren kar maskeli zanlı, güvenlik görevlisinin silahını alarak kaçtı. Katil zanlısının yakalanması için özel ekip kuruldu. 950 saatlik güvenlik ve MOBESE kamera görüntüleri incelendi. Zanlı tanıdıktı, seri katil Hamdi Kayapınar...

        SERİ KATİL GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ SİLAHI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

        Katil zanlısının Melikgazi ilçesi Yıldırm Beyazıt Mahallesi'ndeki evine baskın yapıldı. Jandarma ve polis, zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Adreste yapılan aramalarda, öldürdüğü güvenlik görevlisinden gasp ettiği tabanca ve olayda kullandığı tüfek, eldiven ve kar maskesi bulundu. Ayrıca çok sayıda tabanca ve tüfek ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, güvenlik görevlisinin silahını beğendiğini, bu nedenle cinayeti işlediğini söyledi. Sorgusunun ardından adliyeye sevkedildi. 

        İLK CİNAYETİNİ 14 YAŞINDAYKEN İŞLEMİŞ

        Bu, Hamdi Kayapınar'ın ilk cinayeti değildi. Türkiye onun adını seri cinayetlerle duymuştu. Hamdi Kayapınar, işlediği cinayetler nedeniyle Türkiye'de seri katiller sıralamasında yer alıyordu. Kayapınar ilk cinayetini 1994 yılında işlemişti. 14 yaşındayken kendisinden bir yaş küçük kardeşini boğarak öldürmüştü. O cinayetin ardından 4 yıl cezaevinde kaldı. Tahliye olduktan sonra 1998 yılı mart ve 2001 yılı şubat ayı arasında 6 kişiyi öldürmüş, 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmişti. 16 yıl hapis yatan Kayapınar, denetimli serbestlikten yararlandı ancak denetimli serbestlik şartlarına uymadığı için cezaevine geri döndü. 

        KAYAPINAR: AİLEM VE TOPLUM BENİ DIŞLIYORDU

        Kayapınar'ın geçen yıl cezasını tamamlayıp tahliye olduğu ortaya çıktı. Kayapınar, 2002 yılında seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında polise verdiği ifadede, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini anlattığı öğrenildi. Kayapınar, öldürdüğü kişileri 'av', gasp ettiği para ve eşyaları 'av ganimeti' olarak gördüğünü anlatırken, kendisini de 'avcı' diye isimlendirdiği belirtildi. Cinayetlerin hepsini ise av tüfeğiyle işlediği ortaya çıktı.

        Seri katilin son kurbanı 2 çocuk babası emekli Uzman Çavuş olan Sami Yılmaz'dı. 2 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Yılmaz'ın acılı eşi, katil zanlısının seri cinayetlerin ardından serbest kalmasına tepkiliydi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu