Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Şeker hamurunu sanatla buluşturuyor! Dünya Kupası'na katılacak

        Aile mesleğini sanatla buluşturdu, yaptığı pastalarla ödül kazandı. Türkiye Aşçılar Federasyonu'nda pastacılık bölümü şefi Ayça Kaleli, şeker hamurunu adeta sanat eserine dönüştürüyor.

        Hamur işleriyle ilgilenmeye çocuk yaşlarda başladı. Şimdi ise profesyonel olarak yapıyor. Pastacılık onun için bir aile geleneği. Kaleli, "Küçüklüğümüzden beri kardeşimle ikimiz pastaneye gelir çalışırdık. Çok seviyorduk. Zaten tatlı olduğu için işin içinde çocuklar çok seviyor biliyorsunuz. Babam sevdirdi bize mesleği" dedi. Hacettepe Üniversitesi resim  bölümünde eğitimine devam eden Ayça Kaleli, şeker hamurunu adeta sanata dönüştürüyor. Yapım süresini ise pastanın büyüklüğü, malzemeleri ve şekli belirliyor. Birkaç saat içinde yaptıkları da var, aylarca uğraştığı da... Altın madalya kazandığı Viking pastasının yapımı 2 ay sürmüş.

        Çalışmalarına uluslarası alanda da devam eden Kaleli, kasım ayındaki Dünya Kupası'nda Aşçılar Federasyonu Milli Takımı'yla beraber Türkiye adına yarışacak. Kaleli'nin en büyük hayali ise sergi açmak..  

        HABER: MEVSİM ALTAY

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu