Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Profesyonel turist mesaide! Türkiye'nin en iyi işini yapıyor

        "Türkiye'nin en iyi işi" yarışmasını hatırlarsınız. 1 ay boyunca Muğla'nın Ortaca ilçesini tanıtacak ve 30 bin lira da maaş alacaktı. O yarışmanın kazananı Efe Tanay mesaiye başladı. Ortaca'da gezilmedik yer bırakmadı. İşte en şanslı işin mesaisinden yansıyanlar...

        Koylar, plajlar, göller, antik kentler, tek tek gezdi, fotoğrafladı. "En iyi iş" yarışmasının kazananı Efe Tanay profesyonel turis olarak mesai yaptı.

        Turizmin gözde merkezlerinden Muğla'nın Ortaca ilçesi sahip olduğu doğa harikalarını tanıtmak için bir projeyle gündeme gelmişti. Belediye, 1 ay boyunca ilçeyi gezerek sosyal medyadan tanıtımını yapacak profesyonel turist aramıştı. 30 bin lira maaşı olan bu işe 27 ülkeden toplam 8 bin 235 kişi başvurmuş, kazananı ise İstanbul'da ikamet eden avukat Efe Tanay olmuştu.

        1 Ağustos'ta mesaiye başlayan Tanay, Ortaca'da gezilmedik yer bırakmadı. Bazen Dalyan'ın meşhur plajlarında, bazen Sarıgerme'nin tepelerindeydi. Her beldenin kendine özgün güzelliklerini ortaya koydu. Dalyan'da çamur banyosu yaptı, Dalaman Çayı'nda dalgalara karşı kürek çekti.

        Kimi zaman tekne turuyla koyları keşfetti, kimi zaman deniz kaplumbağalarıyla suda yüzdü. Antik kentleri gezdi, meşhur tepelere tırmandı. En güzel manzaraları takipçilerine aktardı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu