Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Mahkemeden emsal karar: Azını çaldığı için ceza yok

        İstanbul'da yaşayan 19 yaşındaki Şeynur E., 2017 yılının aralık ayında bir spor mağazasından 89 liralık eşofman üstü alıp çantasına koydu. Mağazadan çıkarken alarm öttü. Şikayet edilen Şeynur E. hakkında hırsızlık suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar dava açıldı. 

        Şeynur E. ifadesinde olay günü sınava girdiğini ve paltosunu unuttuğunu söyledi. Dalgın olduğunu, eşofman üstü almak istediğini savundu. Aklının başında olmadığını söyleyen genç kız hakkında mahkeme, ilginç bir karara imza attı. Sanığın hırsızlığa teşebbüs ettiğinin sabit olduğunu ancak malın değerinin az olması ve sanığın çoğunu alabilecekken azını almış olmasını değerlendirerek ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. 

        "Alabilecek gücü yoksa, onu almaya özeniyorsa yakalandığı zaman zaten onun mahcubiyeti, onun gelecekteki ezikliği sonuna kadar gider. Devletin de bir yerde affedici olması lazım" diyen Avukat Ali Rıza Dizdar'a göre karar adaletli. Konu ile ilgili konuşan Avukat Dizdar, "Burada hakimin yaptığı, bu kıza şans vermiş. Hakim bu şansı vererek işte adaletteki eşitliği sadece adil yargılamada bırakmamış, hem 'Ben adil yargılarım' hem 'Adaletteki eşitliği veririm' hem de kamu içinde onun yüz akıyla gelecekte insan olmasını sağlarım demiş.

        ÖZEL HABER: SERDAR KULAKSIZ

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu