Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Kopan parmağı yerine ayağından parmak nakledildi

        Şanlıurfa'da elini traktör kayışına kaptıran 12 yaşındaki bir çocuğun baş parmağı koptu. Hastaneye kaldırılan küçük çocuğa, sağlık alanında çığır açacak bir müdahale yapıldı. Kopan el parmağının yerine, ayağından alınan parmak nakledildi.

        Talihsiz bir kaza; 12 yaşındaki çocuğu parmağından etti. Ailesi kara kara ne yapacaklarını düşünürken, doktorlar başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

        Sezgin Aktan 12 yaşında... Şanlıurfa'da yaşıyor. Talihsiz bir kaza yaşadı. Elini traktör kayışına sıkıştırdı. Olayın ardından hemen Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durum kötüydü. Kayışa sıkışan elinin baş parmağı büyük hasar çapta görmüştü.

        Aktan'ın baş parmağı koptuğu için, elinin işlevinin yüzde 50'sini kaybetme ihtimali vardı. Hastane yönetimi, "Zor ve riskli operasyon grubunda" yer alan hasta için hekimlerle toplantı yaptı. Görüşmeler sonrası ameliyat kararı alındı.

        Yaklaşık 5 saat süren operasyonla küçük çocuğun sağ ayak baş parmağı, kopan parmağının yerine nakledildi. Ameliyat sonrası kritik süreyi de atlatan Aktan'ın kısa süre içerisinde taburcu edilmesi planlanıyor. Daha sonrası süreç, çocuğun yeni parmağının fonksiyon, duyu ve boyut olarak diğer parmaklarla uyumlu hale gelmesi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu