Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İzmir'de kırmızı alarm! İşte temizlik çalışmalarında son durum

        İzmir'in Foça ilçesinde cuma günü sahile giden vatandaşlar, yoğun bir kirlilikle karşılaştı. Aliağa-Yeni Foça arasındaki 2-3 kilometrelik alanda su yüzeyi adeta siyah bir örtüyle kaplıydı. Şüpheler, 30 Ağustos gecesi Aliağa Limanı'nda arızalanan Panama bandıralı bir tankerde yoğunlaştı. Zira Sahil Güvenlik ekiplerinin o gemiye ceza kestiği belirlenmişti. 

        Akaryakıt sızıntısının yaşandığı bölgede temizlik ve araştırma çalışması başlatıldı. Temizlik için iki uzman firma görevlendirildi. Sahadaki 80 çalışan, özel emici maddelerle kirliliği kontrol altına aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci son durumu açıkladı. Dökmeci, "İki bölgede dün yoğunlaşmıştık. Temizlik çalışmalarında bu bölgelerden birinde kaba temizlik tamamen tamamlandı. İkinci bölgedeyiz, buradaki temizlik de bugün, en geç yarın tamamlanmış olacak" dedi.

        Akaryakıtın, fuel-oil olduğu belirlendi. Şimdi sıra, denize sızmasına sebep olan kaynağın tespiti. Dökmeci, "Kaynağa ilişkin olası gemilerden alınan numuneler var. Tabii fuel-oil olunca, bu gemilerin sayısı daha da azalıyor. Kıyılarda da denetimler yapıldı. Burada kirleticilerden alınan numunelerle gemilerden alınan numuneler parmak izi dediğimiz inceleme sonucunda karşılaştırılıyor. Bu eşleşme sonunda kaynak tespiti yapılmış olacak" açıklamasında bulundu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu