Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Kalça estetiği öldürdü! Olayın ayrıntıları Habertürk'te

        29 yaşındaki Leah Cambridge 3 çocuk annesiydi. Güzellik uzmanı kadın, kalça estetiği ameliyatı için İngiltere'den Türkiye'ye geldi. İzmir'de Opr. Dr. Ali Üçkan ile 3 bin pounda yani 25 bin liraya anlaştı. Genç kadın 26 Ağustos'ta özel bir hastanede ameliyata girdi. Ameliyat öncesinde kendisine komplikasyonlarla ilgili bilgi verildi. Ancak ne yazıkki hayatını kaybedeceğini tahmin etmedi. Özel bir hastanede yapılan ameliyat sonrasında gelişen komplikasyon sonrasında hayatını kaybetti. Kadının yakınları şikayetçi olmadı. Bu yüzden de otopsi yapılmayan kadının cenazesi, İngiltere'ye gönderildi. Olayın ardından yazılı açıklama yapan doktor "Tüm tıbbi incelemeleri ve sağlık hizmeti yönünden bir kusur veya eksiklik olmamasına rağmen bu tür ameliyatlarda istenmeyen ve öngörülemeyen risklerin her zaman olduğu bilimsel bir gerçektir" dedi. Olaydan sonra yazılı bir açıklama yapan doktor üzgün olduğunu belirtti. 

        İngiliz kadının cansız bedeni İngiltere'ye gönderilirken; olayla ilgili İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çok yönlü soruşturma başlattı. O soruşturmada ihmal ve doktorun sağlık turizmi belgesinin olup olmadığı incelenecek. Olayın ardından açıklama yapan Cambridge'nin eşi Franks "Bunun kötü bir rüya olmasını dilerdim. İki gün önce mutluydum. Şimdi ise yıkılmış bir adamım ve sonsuza kadar da böyle olacağım. Çok üzgünüm" dedi.

        Habertürk Muhabiri Gülçin Ayçe, olayın ayrıntılarını Habertürk Manşet'te anlattı. Öte yandan, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Akın Yücel bu tür operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bu ameliyatların kimlere yapıldığını ve risk durumunu açıkladı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu