Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İYİ Parti kurultaya gidiyor! Akşener tek aday

        İYİ Parti tartışmalı bir sürecin ardından Olağanüstü Kurultay'a gidiyor. Akşener'in yeniden aday gösterileceği 12 Ağustos'taki kurultayda, yeni yönetim kadrosu da şekillenecek. Kurultayın sloganı ise "Daha yeni başlıyoruz..."

        Afyon Çalıştayı'nda istifa resti çeken, parti yönetiminin ısrarı üzerne dönme kararı alan Meral Akşenek tek aday... Kurultayın teması ise "Daha yeni başlıyoruz..."

        İYİ Parti pazar günü Ankara'da Olağanüstü Kurultayı'nı gerçekleştirecek. Tartışmalı bir sürecin ardından gidilen kurultaydan güçlenerek çıkılması hedefleniyor. Kurultayda, İYİ Parti'yi yerel seçimlere taşıyacak yönetim kadroları belirlenecek. Yerel seçimlere hazırlık için de start verilecek.

        İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, Olağanüstü Kongre'yi değerlendirdi. Kavuncu, merkez parti amacına ulaşıldığını söyledi. Yusuf Halaçoğlu dahil istifa eden kurucu üç üyenin "Parti içi demokrasi yok" eleştirisine de yanıt verdi Kavuncu. Bu eleştirileri anlayamadığını söyledi. 

        İYİ Parti'nin ikinci Olağanüstü Kurultay'ı pazar günü Ankara'da yapılacak. Kurultay için siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve yabancı misyon şeflerinin de aralarında bulunduğu 3 bin kişi ve kuruma davetiye gönderildi. MHP ve HDP'ye ise davetiye gitmedi. 

        HABER: SALİHA ÇOLAK

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu