Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İtalya'da göçmen tarım işçilerinmin isyanı! 'Köleliğe hayır' dediler

        İtalya'nın Focca kenti yakınlarında gerçekleşen kazalarda 16 işçi öldü. Kazalar, göçmen tarım işçilerinin tarlalara tıka basa dolu taşıtlarla, insanlık dışı koşullarda götürüldüğünü ortaya çıkardı. Tarım sektöründe uzun zamandır devam eden bu sistem, yaşanan ölümlerin ardından daha yüksek sesle eleştirilmeye başlandı. 

        Focca'da yabancı tarım işçileri çarşamba günü greve gitti. İşçiler, kölelik koşullarında çalıştırılıp, köle gibi yaşamaya mahkum edildiklerini söyleyerek gösteri düzenledi. "Köleliğe hayır" sloganları attı, "Katliam ve sömürülere son!" yazılı pankartlar taşıdı. İlk gösteriden birkaç saat sonra da işçi sendikalarının organize ettiği bir başka protesto düzenlendi. Sendika yetkilileri, göçmenlerin hayatlarını riske atan sistemin önüne geçilmesi çağrısı yaptı. İki gösteriye toplamda binlerce kişi katıldı.

        Çoğu Afrika'dan gelen ve domates tarlalarında çalışan göçmen tarım işçilerinin sözleşmeleri yok. Topladıkları her 100 kilo domates için 1 Euro civarında ücret alıyorlar. Üstüne üstlük işçiler kimi zaman elektrik ve suyu olmayan barınaklarda yaşamaya zorlanıyorlar. Göçmen karşıtlığıyla bilinen İçişleri Bakanı Matteo Salvini sorunun ardında kontrolsüz göç ve mafyanın yer aldığı görüşünde. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ise protestoların ardından bölgeyi ziyaret ederek koşulların iyileştirileceği sözü verdi. 

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu