Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İnternetteki 'araba kazanacaksınız' ilanlarına dikkat! İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

        Araba ve para ödülü vaadiyle banka müşterilerini kandıran çete 600 bin liralık vurgun yaptı. İstanbul ve 9 ayrı ilde düzenlenen operasyonla 44 kişi gözaltına alındı.

        Araba ve para ödülü vaadiyle kandırdılar. Tuzaklarına düşürdükleri kişilerin banka hesaplarını boşalttılar. Şikayet üzerine yakalandılar. Siber dolandırıcılar, bankaların ismini kullanarak bir çok kişiyi ağına düşürdü. Yöntem son derece basitti. 

        Siber dolandırıcıların sosyal medya üzerinde düzenlemiş oldukları sahte kampanyalara banka bilgilerini ve kişisel bilgilerini giren vatandaşlar dolandırılmış oluyordu. "Araba ve para kazanacaksınız" diye hazırlanan reklamlara inanıp bilgilerini paylaşanların hesapları tek tek boşaltıldı. İstanbul polisi 6 aylık takibin ardından 10 ilde operasyon düzenledi. Zanlıların oltalama adı verilen yöntemle 600 bin liralık vurgun yaptığı belirlendi. 

        Aralarında çetenin lideri olduğu belirtilen C.Ş.'nin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde 6 adet bilgisayar, 31 adet cep telefonu ve dijital malzemeler ele geçirildi.

        HABER: HAKAN TUNÇ

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu