Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Görenler hayrete düştü! Plazanın üstüne müstakil ev yapmışlar

        Diyarbakır'da bir plazanın en üst katına inşa edilen iki katlı yapı görenleri hayrete düşürüyor. Kaçak yapı sosyal medyada da gündem oldu. Müstakil eve benzeyen yapı için Sur Belediyesi, yıkım ve para cezası kararı verdi. 

        Bina, Diyarbakır’ın tanınmış işadamlarından Diyarbakırspor eski Başkanı Abdurahman Yakut’a ait. Plaza ise ilçenin işlek caddesi Gazi Caddesi’nde. Yazlık müstakil evleri andıran iki katlı yapı sosyal medyada da gündem oldu.

        Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi söz konusu imara aykırı yapıyı kent suçu olarak kabul etti. Geçtiğimiz aylarda da Diyarbakır ve Sur Belediye’leri ile tabiat varlıklarını Bölge Koruma Kurulu’nu haberdar edip, gereğinin yapılması için başvuru yaptı.  

        Sur Belediyesi Mimarlar Odası’na verdiği cevapta yapının üç bin yüz doksan dört sayılı İmar Kanunu’nun otuz iki ve kırk ikinci maddeleri gereğince yıkım ve para cezası kararı aldığını belirtti. Sur Belediyesi Habertürk’e yaptığı açıklamada da iki katlı yapıyla ilgili prosedürün sürdüğünü ve mühürleme işleminin yapıldığı bilgisini verdi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu