Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Trump'tan şok sözler: Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğini kabul ediyorum

        Amerikan Başkanı Trump, Putin'le düzenlediği ortak basın toplantısında söylediği sözleri düzeltti. Rusya'nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine dair raporları kabul ettiğini açıkladı.

        Donald Trump, Beyaz Saray'da kabinesiyle bir araya geldi. Toplantının basına açık bölümünde gazetecilere konuşan Trump, Rus lider Vladimir Putin'le yaptığı basın toplantısında dilinin sürçtüğünü açıkladı. Tepki çeken açıklamalarını düzeltti. Trump, "Konuşmamda, 'Neden Rusya olduğunu düşünmeyeyim ki' yerine, 'Neden Rusya olduğunu düşüneyim ki' dedim. Yani o cümle öyle olmalıydı" dedi.

        Rusların faaliyetlerinin 2016 başkanlık seçimlerinin sonucunu etkilemediğini savunan Trump, Amerikan istihbarat servisinin hazırladığı raporları ise kabul ettiğini söyledi. Trump, konuyla ilgili, "Amerika'nın harika istihbarat servislerine güvenim ve desteğim tam. İstihbarat servislerimizin Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği konusunda vardığı sonucu kabul ediyorum. Aynı zamanda başka insanlar da olabilir. Kesin bir sonuca varılmadı" ifadelerini kullandı.

        Trump'a, Helsinki'de Putin'le düzenlediği ortak basın toplantısında, "Rusya'nın Amerikan seçimlerine müdahale ettiği" suçlaması hatırlatılmış ve Rusya'yı kınayıp kınamayacağı sorulmuştu. Trump ise, "İstihbaratçılarıma güveniyorum ama Putin bugün bu iddiayı son derece güçlü bir biçimde reddetti" yanıtını vermişti. Bu sözlerinin ardından Trump'ı vatana ihanetle suçlayanlar bile oldu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu