Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Trump'tan İran yaptırımlarıyla ilgili yeni kararname

        ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik ambargoları ihlal edenlere yaptırım uygulanmasını sağlayacak yeni bir başkanlık kararnamesi imzaladı.

        Yeni Başkanlık Kararnamesi, Beyaz Saray tarafından yayımlandı. Kararnameye göre, "7 Ağustos 2018 ve sonrasında, İran hükümetinin ABD doları ve değerli madenleri satın almasına ve temin etmesine yardım eden, sponsorluk yapan, finansal, maddi veya teknolojik destek sağlayanlar" ABD'nin yaptırımlarına tabi tutulacak.

        Kararnameyi imzalayan başkan Trump, "Birçok uluslararası firmanın, İran pazarından ayrılacaklarını açıklamalarından memnuniyet duyuyorum. Bütün ulusları, İran rejiminin ya küresel ekonomiyle yeniden bütünleşmek ya da ekonomik izolasyon yolunda devam etmek seçenekleriyle karşı karşıya olduğunu ortaya koyacak adımlar atmaya davet ediyoruz" dedi.

        Öte yandan İran'dan da açıklama vardı. İran Devlet Televizyonu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, "Trump'ın konuşma isteği sadece İran'da kaos yaratmak içindir" ifadelerini kullandı. Avrupa'ya da çağrı yapan Ruhani, "Avrupalı ortaklarımız ve diğer ülkeler ellerinden geleni yaptı ancak biz somut eylemler bekliyoruz” dedi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu