Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Boris Johnson'dan tepki çeken 'peçe' yazısı

        İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Danimarka'daki peçe yasağı ile ilgili bir makale kaleme aldı. Johnson, yazısında peçe kullananları "banka soyguncusu'na" benzetti ve komik olduklarını ileri sürdü. 

        İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Danimarka'nın getirdiği peçe yasağı ile ilgili makalesinde kullandığı benzetmelerle tepki çekti. Johnson, İngiliz Daily Telegraph için kaleme aldığı makalesinde, peçeli kadınların banka soygunsuna benzediğini yazdı. Peçeli kadınlar için "tamamen komikler" ifadesini kullanan Johnson, bu kadınların "isyankar ergenlere" benzediğini savundu. Johnson, makalesinde peçeli kadınları "posta kutusuna" da benzetti.

        Johnson'un makalesine Britanya Müslüman Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı tepki gösterdi. Eski bakanın "aşırı sağa" kaydığını ifade etti. İngiltere'de nefret suçlarını takip eden devlet destekli kuruluş Tell Mama da yayımladığı mesajda johnson'ı eleştirdi. 

        İngiltere Başbakanlık Ofisi "10 numara" da konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Bu türden bir yaklaşım, İngiltere'nin dini hoşgörü ve cinsiyet eşitliği değerlerine uygun olmaz" ifadesine yer verildi. İşçi Partili Milletvekili David Lammy de, "Sokaklarımızda haydutlar Müslüman kadınların örtülerini açıyor ve Boris Johnson onlarla posta kutusu diye dalga geçiyor" dedi. 

        Johnson, 2 yıldır yürüttüğü dışişleri bakanlığı görevinden geçen ay istifa etmişti. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının oylandığı referandumda, ayrılık yönündeki kampanyanın liderliğini yapan Johnson, göçmen ve türkiye karşıtı söylemiyle öne çıkmıştı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu