Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video BM, Türkiye'yi uyardı: İdlib'ten 2.5 milyon göçmen gelebilir

        Saldırılar sürerse İdlib'ten kaçan 2.5 milyon sivil Türkiye'ye gidebilir. Uyarı Birleşmiş Milletler'den geldi. 

        Birleşmiş Milletler Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, İsviçre'nin Cenevre kentinde bir basın toplantısı düzenledi. İdlib'teki 2.5 milyon sivilin Türkiye sınırına doğru kaçmak zorunda kalabileceğinden endişe duyduklarını dile getirdi. Moumtzis, "Şu an İdlib'de yaşayanların Suriye içinde gidebilecekleri başka bir yer kalmadı" dedi. 

        Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ise, İdlib'e düzenlenen hava saldırılarından derin endişe duyduğunu belirtti. İdlib'in Astana'da varılan anlaşma gereği gerginliği azaltma bölgesi olduğunu hatırlattı. Guterres, taraflara İdlib'de hava saldırıları ve çatışmalara derhal son verilmesi ve sivillerin korunması çağrısı yaptı. 

        Yeni bir göç dalgası endişesinin nedeni, Suriye ordusu ve Rus güçlerin son haftalarda yoğunlaştırdığı operasyonlar... Geçen hafta bir çocuk hastanesine düzenlenen saldırıda,17 sivil hayatını kaybetti.. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF de, son 4 günde İdlib'te en az 13 çocuğun öldüğünü açıkladı. İdlib, Mayıs 2017’deki Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu