Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Az tatil yapmak ömrü kısaltıyor!

        Tatile çıkmak, dinlenmek tüm çalışanların ortak hayali... Ancak günümüz şartlarında bu ya mümkün olmuyor ya da kısa süreli tatiller planlanıyor. Ama bir yılda üç haftadan daha az bir süre tatil yapmak ömrü kısaltıyor.

        Biraz dinlenmek, biraz gezmek... Tatil her çalışanın hayali ama yoğun iş temposunda tatil süreleri kısalıyor. Oysa üç haftadan az tatil yapmak ömrü kısaltıyor.

        30 yıl boyunca toplanan verilerle yeni bir araştırma yapıldı. Sonuçta, yeterli uzunlukta bir tatil yapmamanın, kişinin ölme riskini artırabildiği ortaya çıktı.

        Bilim insanları araştırma kapsamında binden fazla erkek şirket yöneticisini izledi. Bu yötecilerin 1974 yılından 2004'e kadar ne kadar tatil yaptığına bakıldı. Çalışma sonucunda, üç haftadan daha az yıllık izin kullananların ölüm riskinin, daha uzun tatil yapanlara oranla yüzde 37 daha yüksek olduğu belirlendi.

        Araştırmacılar kısa tatilin ve uzun çalışma saatlerinin, kalp üzerinde zararlı etkileri olduğunu ve ölümle ilişkili olduğunu belirtiyor. Tabii sağlıklı bir yaşam ve uzun ömür için sadece tatil yeterli değil. Aynı zamanda sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak gerekiyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu