Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Çevrecilerden Kleopatra Koyu için eylem

        Antalya'daki meşhur Kleopatra Koyu 29 yıllığına özel bir şirkete tahsis edildi. Tahsis kararına tepki gösteren çevreciler koyda eylem yaptı.

        Pankartlar açıldı, sloganlar atıldı, klaksonlar çalındı. Antalyalılar, Kleopatra Koyu'nun tahsis edilmesine böyle tepki gösterdi. Antalya'nın Kemer ilçesindeki Kleopatra Koyu, tabiat parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Mehmetali Bükü olarak da bilinen koy 2015'de ihaleye çıkarılmış, kazanan firmanın geri çekilmesi üzerine tahsis işlemi iptal edilmişti. Koy 30 Mayıs'ta tekrar ihaleye çıkarıldı, özel bir firmaya 29 yıllığına tahsis edildi.

        CHP Antalya Milletvekili adayı İsmail Hakkı Gül, "Burası doğal alanın tahribatı olacak. Ses çıkarmadığımız halde bu otelleşme yapılaşma devam edecek" dedi. Koyun tahsis edilmesine tepki gösteren çevreciler koyda eylem yaptı. Tahsisin iptal edilmesi için slogan attılar. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise konuyla ilgili, "Bu ihalenin feshedilmesini, burada yapılacak tüm tesislerin Kemer Belediyesi tarafından yapılıp halka açılmasını talep etitk" diye konuştu.

        Eyleme siyasi parti temsilcileri de katıldı. Koyda demirleyen tekne sahipleri klakson çalarak destek verdi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu