Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 54 milyon liralık operasyon! 21 yıl sonra uyuşturucu baskınında yakalandı

        Bayrampaşa ve Beylikdüzü'nde düzenlenen operasyonda sentetik uyuşturucu ecstasy imalathanesi ele geçirildi. Operasyonda, cinayet suçundan yakalama kararı bulunan Yavuz Ö. ve Öner Y. gözaltına alındı.

        İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bayrampaşa'da bulunan bir sanayi sitesindeki işyerinde uyuşturucu imalathanesi olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Bayrampaşa ve Beylikdüzü'nde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, ecstasy imalathanesi bulundu. Yavuz Ö. ve Öner Y. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden Yavuz Ö.'nün, 1998 yılında Bahçelievlerde karıştığı bir oto hırsızlığı olayına müdahale eden polis memuru Cüneyt Ecel'in şehit edilmesi olayında mahkum olduğu ve arandığı öğrenildi. Yavuz Ö.'nün ayrıca 2005 yılında düzenlenen 'Süpürge' operasyonunda da yakalandığı belirtildi.

        Beylikdüzü'nde zanlıların kullandığı araç ile Bayrampaşa'daki imalathanede yapılan aramalarda, 2 adet uyuşturucu basmada kullanılan makine, 1 adet kurutma fırını, 1 adet mikser, 1 adet arıtma cihazı, 515 kilo Ecstasy hap üretiminde kullanılabilecek sıvı ve katı kimyasallar, 26 kilo üretime hazır ecstasy hap karışımı, 2 adet hassas terazi, 1 adet tabanca ve 16 adet ecstasy hap sembolize eden kalıp ele geçirildi.

        2 MİLYON 700 BİN ECSTASY HAP ÜRETİLECEKTİ

        Yapılan operasyonda ele geçirilen malzemeler ile 2 milyon 700 bin adet uyuşturucu hap üretilerek, 54 milyon liralık gelir elde edilebileceği öğrenildi.

        Nihat ULUDAĞ /GAZETE HABERTÜRK

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu