Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 42 yıllık kardeş kavgası! 2 kardeş duvar yazılarıyla kavga ediyor

        Edirne'de bundan tam 42 yıl önce iki kardeş arasında miras paylaşımı nedeniyle bir husumet başladı. Kardeşler bir türlü anlaşamayınca birbirlerine olan öfkelerini köyün duvarlarına yazdıkları yazılarla dile getirdiler. İşte o yazılar kardeşlerden birinin hakim önüne çıkmasına neden oldu.

        Edirne'de yaşıyor Mümtaz Çavuntçu ile Ahmet Çavuntçu kardeşler... Aralarındaki husumet 1976 yılına dayanıyor. Aileden kalan mirasın paylaşımı nedeniyle başlayan kavga yıllar geçtikçe büyüdü. Çocukları sayesinde bir kaç kez biraraya gelselerde bir türlü barışamadılar. Ahmet Çavuntçu ağabeyini evinde aşırı gürültü yaptığı ve kaçak içki sattığı iddiasıyla polise şikayet edince küskünlük gerginliğe döndü.

        Mümtaz Çavuntçu, "Beni 2 sefer savcılığa, 3 sefer de karakola şikayet etmiş. Duvardaki yazı için şikayet etti. O yazıyı ben yazmadım, sahipli yer alemin duvarına nasıl yazı yazar" dedi.

        O yazıyla birlikte kardeşlerin garip atışması başladı. İki kardeş birbirlerine camlarına ve duvarlarına astığı yazılarla saldırmayı sürdürdü.

        Kardeşlerin evlerinin duvarlarından yazışmaları mahkemelik oldu. Ahmet Çavuntçu, ağabeyi hakkında hakaret davası açtı. Mahkeme ifadelerin hakaret içerdiği gerekçesiyle ağabey Çavuntçu'ya toplam 1740 lira para cezası ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına karar verdi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu