Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)VAN Valiliği, yüksekten düşen Afganistan uyruklu bir kaçak göçmenin hastanede tedavi edilmediği ile ilgili bir haber sitesinde çıkan haberin asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığı bildirdi.

        Van Valiliği, İpekyolu ilçesinde bir binada yakalanan 16 kaçak göçmenin İstanbul'a götürülmesi konusunda buluşan ve bu sırada çıkan tartışmada yüksekten düşen Afganistan uyruklu Yakup Berden'in kaldırıldığı hastanede tedavi edilmediği ile ilgili bir haber sitesinde çıkan haberle ilgili açıklama yaptı. Haberin asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığının bildirildiği açıklamada şöyle denildi:

        "Bir haber sitesinde yüksekten düşme sonucu hastaneye kaldırılan Afgan Uyruklu Yakup Berde´nin tedavi edilmediği yönündeki haber asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu Afgan uyruklu Yakup Berde´nin 5 gündür Van´da olduğu ve Afgan uyruklu göçmen kaçakçılarıyla irtibata geçerek Van Merkez İpekyolu ilçesinde 05.10.2020 tarihinde bir binada 16 düzensiz göçmen ile buluştuğu ve İstanbul´a götürme konusunda anlaşma sağlandığı belirlenmiştir. Ancak daha sonra para konusunda çıkan tartışmada, Yakup Berde´nin, binanın 3. katından bir alt kata atıldığı bilgisi edinilmiştir. Çevredeki vatandaşların görüp haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne götürülen Berde´nin hemen tedavisine başlanmış, hayati tehlikesinin bulunmadığı, ayaklarında ve topuklarında kırıklar tespit edildiği, enfeksiyon ve ödemlerin giderilmesinin ardından ameliyat edileceği bildirilmiştir. Haberde Afgan uyruklu Yakup Berde´nin tedavisinin yapılmayıp ameliyat edilmeyeceği ifadeleri tamamen olumsuz algı yaratma ve asılsızdır. Güvenlik güçleri tarafından olayın yaşandığı evde 16 düzensiz göçmen yakalanmış ve haklarında gerekli işlem başlatılmıştır. Ayrıca evi düzensiz göçmenlere kullandıran bir (1) şahsın kimliği tespit edilmiş yakalama çalışmaları sürüyor.Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır."DHA-Genel Türkiye-Van Behçet DALMAZ

        2020-10-07 22:04:28

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa