Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’ın Çatak Belediyesi tarafından meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için yaptırılan 150 içme suyu teknesi (SVAT) mahalle muhtarlarına teslim edildi.

        Çatak Belediyesi tarafından meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için yaptırılan 150 içme suyu teknesi (SVAT) mahalle muhtarlarına teslimi için belediye garajı önünde tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, “Kırsal mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda belediyemiz tarafından svatlarımızı mahalle muhtarlarımıza teslim etmeye başladık. Tarım ve hayvancılık, ilçemizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomisi için, tarım sektörünün gelişmesi için önemli bir paya sahiptir. Amacımız ilçe genelindeki tüm mera ve yaylalarda otlayan hayvanların su ihtiyacını hijyenik ortamda sağlamak. Meraların daha ekonomik ve etkin kullanılması için başlattığımız ıslah çalışmaları devam etmektedir. Svat dağıtımı ihtiyaç duyulması halinde ileriki dönemlerde tekrarlayabiliriz. Dağıttığımız svatların belediyemiz tarafından görevlendirilen personel tarafından rutin olarak amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilecek, Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa