Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)VAN´ın Erciş ilçesinde, Urartular döneminde şaraplık olarak yetiştirilen 3 bin yıllık geçmişe sahip Erciş üzümü, TIR'lara yüklenerek götürüldüğü Tekirdağ´daki fabrikada sirkeye dönüştürülüyor.

        Urartulardan bu yana yetiştirilen Erciş üzümü, bölgedeki birçok çiftçinin geçim kaynağını oluşturuyor. İlçenin kırsal Bayramlı Mahallesi'nde yılda yaklaşık 400 ton üzüm hasadı yapılıyor. Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı 400 haneli Bayramlı'da yetiştirilen üzümler, TIR'lara yüklenerek Tekirdağ'daki sirke fabrikasına gönderiliyor.

        İş insanı Cemil Baraner, üreticilerin yaşadıkları pazar sorununu Tekirdağ'da sirke fabrikası sahibi ile yaptıkları görüşmelerin ardından çözdüklerini belirtti. Baraner, "Tatil için geldiğim köyümde üzümlerin ziyan olduğunu ve satışının nerdeyse hiç olmadığını gördüm. Tekirdağ´da sirke fabrikası olan bir arkadaşımla görüşüp, buradaki üzümü nasıl değerlendirebiliriz diye istişare ettik. Önceleri sıcak bakmasa da beni kırmayıp bir TIR yükleyip göndermemizi istedi. Biz de gönderdik. Tahlilleri yapılan üzümün çok kaliteli olduğunu gördüler. Ardından da bizden köydeki bütün üzümleri göndermemizi istediler. Erciş üzümüne bir pazar bulmanın sevincini yaşıyoruz. Yetkililerden de Erciş´e bir fabrika kurmalarını istiyoruz" dedi.DHA-Genel Türkiye-Van / Erciş Barış KUL

        2020-09-29 14:00:05

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa