Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’ın Edremit Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında Hayat Eve Sığar uygulamasını başlattı. Belediye personeli ve vatandaşlar, HES kodu uygulamasıyla hizmet binasına giriş yapabiliyor.

        Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen korona virüs ile mücadele devam ediyor. Edremit Belediyesi de salgının ilk gününden itibaren vatandaşların sağlığını korumak için çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde düzenli olarak dezenfekte çalışması yapan belediye ekipleri, halk sağlığı için korona virüse karşı titizlikle mücadele ediyor.

        Belediyeye girenlerin HES kodu sorgulanıyor

        Korona virüs vakalarının yükseliş gösterdiği kentte önlemleri de artıran Edremit Belediyesi, Hayat Eve Sığar kodu onayı uygulaması başlattı. Belediye personelinin yanı sıra hizmet binasına giren vatandaşların ekiplerce HES kodu sorgulanıyor. Sorgunun ardından 'Riskli değil' ifadesi görüldükten sonra vatandaş binaya girebiliyor. 'Riskli kişi' olarak belirlenen vatandaşların da girişlerinin engellenmesine ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanıyor. HES kodu almayan vatandaşlara da belediye personeli tarafından da gerekli yönlendirilmeler yapılıyor.

        “Vatandaşlarımızın sağlıklarını da kontrol altında tutmuş oluyoruz”

        Başlattıkları uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, korona virüs ile mücadele kapsamında Hayat Eve Sığar uygulamasını başlattıklarını söyledi. Belediyeye gelen vatandaşların kodlarını alıp virüse karşı hasta olup olmadıkları noktasında kontrollerin sağlandığını belirten Başkan Say, “Aynı zamanda da belediyedeki vatandaşlarımızın sağlıklarını kontrol altında tutmuş oluyoruz. Belediyemize gelen vatandaşlar bundan sonra Hayat Eve Sığar uygulamasıyla belediyede işlemlerini yapabilecekler” dedi.

        HES kodu nasıl alınır?

        HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır. Ayrıca edevlet ve HES uygulaması üzerinden de kolaylıkla kod alınabiliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa