Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuncay AVCI/GÜRPINAR(Van), (DHA)VAN'ın Gürpınar ilçesinde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 38 güvenlik korucusu, yemin ederek görevlerine başladı. Törende, maske takılıp sosyal mesafe kuralına dikkat edildi.

        Gürpınar'da görev yapacak olan 38 yeni güvenlik korucusu için İlçe Jandarma Komutanlığı'nın önünde tören düzenlendi. Törene, İlçe Kaymakamı Fatih Sayar, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Haluk Çakaroğlu ile kurum müdürleri ve korucular katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 38 güvenlik korucusu, yemin ederek görevlerine başladı. Törende, koronavirüs salgını nedeniyle maskeler takılıp sosyal mesafeye dikkat edildi.

        İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Haluk Çakaroğlu, korucularının yemin törenini gururla izlediklerini belirterek, "Şanlı bayrağımız ve namus olarak nitelendirdiğimiz silah üzerine el koyarak, gür sesinizle içtiğiniz andınız, göreviniz boyunca sizlere yol gösterecektir. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan topraklarında daima dallanacaktır. Sizler mazisi şan ve şerefle dolu Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin evladısınız. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Yemin töreni, yapılan dualarla son buldu.DHA-Genel Türkiye-Van Tuncay AVCI

        2020-07-03 15:12:26

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa