Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

        Depremin hasara yol açtığı Van'ın Gürpınar ilçesinin 250 haneli Elaçmaz ile diğer 14 mahallede hasar tespit çalışmalarına başlandı. Depremin şokunu atlatmaya çalışan vatandaşlar evlerine girip eşyalarının duruma bakarken, sarsıntıda evleri hasar görenler de geceyi geçirebileceleri alanları belirleyip çadırların gelmesini bekliyor. Bu arada Türk Kızılay Van Şubesi de vatandaşların yiyecek ve içeceklerini karşılamak için çalışmalara başladı.

        Kızılay Van Şube Başkanı Uğur Demiroğlu, depremin hemen ardından çalımalara başladıklarını söyledi. Erzurum ve Muş'tan da ekiplerin Van'a geldiğini belirten Demiroğlu, "İlk başta çocuklarımıza ikramda bulunduk. Ayrıca 5 bin kişilik çorba da dağıtılacak.Kriz merkezinin vereceği bilgiler doğrultusunda da buradaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Kızılay olarak buradayız. Şimdilik herhangi bir sıkıntı yok" dedi.Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)

         DHA-Genel Türkiye-Van Behçet DALMAZ

        2020-06-25 19:25:24

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa