Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’ın Gürpınar Belediyesince ilçede alternatif ürün olarak değerlendirilen kavunun yetiştirildiği tarlalarda ilk hasat yapıldı.

        Hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gürpınar’ı modern tarımda örnek yapmaya çalıştıkları belirti. Van'da yetişen kavunun Türkiye genelindeki en iyi kavunlardan olduğunu belirten Başkan Tanış, “Bu yıl ekiplerimiz gerek seralarda gerekse açık alanda ciddi bir meyve sebze üretimi yaptılar. Bugünde mayıs ayı başında ekimine başladığımız kavunların hasadını yapıyoruz. Ekim alanının az olmasına rağmen yaklaşık bir ton ürün toplandı. Kavunlarımız hem verimli hem de kaliteli olmasından dolayı bizleri memnun etti. Amacımız vatandaşlarımıza bu konuda rehber olmak ve onları ilçemizdeki verimli topraklardan farklı ürünler elde edebilmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa