Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’ın Gürpınar ilçesinde, biyometrik fotoğraf yoğunluğu yaşanıyor.

        İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında yeni kimlik kartları için başvurular devam ederken, fotoğrafçılarda ki ‘biyometrik fotoğraf ‘yoğunluğu dikkat çekti.

        Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Gürpınar'da da yeni kimlik kartlarına başvurular artarak devam ediyor. Yeni kimlik kartları için istenen biyometrik fotoğraflar ise fotoğrafçı esnafın yüzünü güldürdü. Gürpınar Fotoğrafçılık’ın sahibi Tuncay Avcı, artan müşteri durumundan memnuniyetini dile getirdi. Avcı, yeni kimlik kartları için zorunlu olarak istenen biyometrik fotoğrafların çekimi için kendilerine olan ilginin artarak devam ettiğini, bu durumun kendi ekonomileri için olumlu fakat vatandaş için ekonomik bir külfet olduğunu belirterek, "Kimi vatandaşın aile fertlerinin sayısının fazla olması ve biyometrik fotoğraf ücreti dışında bankaya da belirli bir harç yatırması bazen sitemle karşılaşsa da zorunlu bir uygulama olduğu için herkes mecburiyetten kimlikleri yeniliyor" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa