Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van Ticaret Borsası, Akdamar Adası'ndaki ayin için gelenlere otlu peynir, lavaş, bal ve cevizden oluşan yöresel ürün ikramında bulundu.

        Akdamar Kilisesi'nde 3 yıl aradan sonra ayin yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Murat Zorluoğlu, il protokolü ve çok sayıda davetlinin katıldığı ayinde, Van Ticaret Borsası da yer aldı. VANTB'nin alan içerisinde kurulan standında Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskoposu Aram Ateşyan, Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve gün içerisinde ziyaretçilere otlu peynir, lavaş, bal ve cevizden oluşan yöresel ürün ikram edildi.

        Konu ilgili konuşan Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Akdamar Kilisesi'ndeki ayinin turizmin ve ülkeler arası ilişkilerin pekişmesi noktasında çok önemli olduğunu söyledi. Süer, "Van Ticaret Borsası olarak her platformda ilimizin sembolü olmuş yöresel lezzetlerimizin tanıtımını yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa