Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN'ın Başkale ilçesnide yaşayan Davut Öztürk, 5 yıl önce Karadeniz'den alıp, getirdiği 100 fındık fidanını bahçesine dikti. 5 yıl boyunca ağaçlarına gözü gibi bakan Öztürk, bu sene hasat almaya başladı.

        Başkale'nin Çaldıran Mahallesi'ne bağlı Ağıl Sokak'ta yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Davut Öztürk, 5 yıl önce gittiği Karadeniz Bölgesi'ndeki Giresun ve Ordu illerinden deneme amaçlı 100 fındık fidanı getirdi. Getirdiği fındık fidanlarını bahçesine eken Öztürk, 5 yıl boyunca ağaçlara gözü gibi baktı. Zamanının büyük bir bölümünü oluşturduğu fındık bahçesinde geçiren Öztürk, bu yıl hasat almaya başladı.

        Amacının Başkale'de yetişmez denilen ürünleri yetiştirmek olduğunu belirten Öztürk, "Ürünümüzün ilk hasadını aldık. Öteki çiftçilere de örnek olmasını diliyorum. Karadeniz bölgesinde ki gibi olmasada azda olsa ürün almak, bunu görmek beni çok sevindiriyor" dedi. Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan ise çiftçi Öztürk´e teşekkür ederek, "İlçedeki diğer çiftçilere de örnek olması açısından sevindirici. Kendini kutluyor, kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa