Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tandoğan, Bahçesaray ilçesinde arıcılarla bir araya gelerek arıcılığın geleceği ve organik bal üretiminde gelinen son durumu değerlendirildi.

        Bahçesaray ilçesi Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Van Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tandoğan, birlik bünyesinde çalışan tarım danışmaları ve arıcılar katıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Tandoğan, “Arıcılık Bahçesaray ilçesinin hayvancılıktan sonra gelen ikinci gelir kaynağıdır. Toplantıda arıcılığın geleceği ve organik bal üretiminde gelinen son durumu değerlendirme ve eğitimi düzenlendik. Bahçesaray ilçesinin bal kalitesinin rakip tanımadığını, balımızın pazar sıkıntısı olmadığını ve organik bal üretimde tüm bal alıcısı hazır bulunmaktadır. Kalitemizi belgelendirmek için organik sertifikalara sağlanacaktır. İlçenin ikinci geçim kaynağı olan bal ve bizim beslenmemizde ve ilçenin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Binlerce yıldır ilçede arıcılığın süre gelen bir faaliyet olduğunu ve Van ilinde arıcılığın buradan diğer ilçelere yayıldı. Bu bizim kültürel değerimiz ve mirasımızdır. Buna sahip çıkmamız ve kalitemize aynı devam ederek sürekli üzerine bir şeyler eklememiz gerekir. Arıcılık faaliyetlerin her yıl geliştiğini ve devlet hibe desteklerinin takip etmemiz gerektiğini ve her destenin azami bir şekilde faydalanmalıyız” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa