Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan’dan 15 Temmuz dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

        Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan’dan 15 Temmuz dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Halkımızın birliğine, beraberliğine, barış ve huzuruna kast eden uluslararası güç odakları bu hain emellerini halkımızın içerisine sinsi bir şekilde yerleştirdikleri taşeron örgütler vasıtasıyla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. En son 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin demokrasisine, halkımızın iradesine ve seçilmiş olan hükümete yönelik bir darbe teşebbüsünde bulunarak bu hain planlarını uygulamaya kalkıştılar. 15 Temmuz darbe girişimi sadece Türkiye ve Türk halkı için değil bölge, Orta Doğu ve mazlum halkların üzerine de bir tahakküm kurmaya çalıştılar” dedi.

        Aslan, “Ülkenin demokrasisine ve bölgenin istikrarına yönelik mefhum bir saldırıydı. Ancak burada hesaplayamadıkları bir tutumla karşılaştılar. Tarih boyunca hiçbir zulme, tahakküme boyun eğmeyen bu halk 15 Temmuz gecesi de liderleri Cumhurbaşkanı ile birlikte şanlı bir direniş örneği göstererek kendilerine yönelen bu hain darbe girişimini bertaraf etmiştirler. Halkımız vatanına, çocuklarına, gençlerine ve geleceklerine sahip çıkarak hain FETÖ terör örgütüne geçit vermemişlerdir. Ve tüm dünyaya, kötü niyetli güç odaklarına, terör gruplarına net bir şekilde şu mesajı vermiştir. Devletin bağımsızlığına, vatanın bölünmez bütünlüğüne milletin barış ve huzuruna ve halkın iradesine yönelecek olan her türlü şiddettin, terörün ve darbenin karşısında set olacaklarını tüm dünyaya haykırmışlardır. Bu hain darbe girişimini canları pahasına karşı durarak direnen halkımız tarih boyunca unutulmayacak bir destan yazmıştır” diye konuştu.

        15 Temmuz gecesi ve akabinde vuku bulan darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman şehitlere Allah’tan rahmet gazilere şifalar dilediğini ifade eden Aslan, “Tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Bu kahramanlık destanını unutmamak, halkımızın hafızasında sürekli canlı tutmak çocuklarımıza ve geçlerimize bu bilinci aşılamak temel gayemiz olmalıdır. Valiliğimizin 15 Temmuz Pazar günü saat 20:00’da Kurtuluş Parkında başlayarak koordine etmiş olduğu demokrasi ve milli irade yürüyüşüne tüm halkımızın katılım sağlaması temel arzumuzdur” şeklinde sözlerini tamamladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa