Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uydudan izlenen Lara Kıbrıs'a ulaştı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Muğla'daki Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde tedavisi tamamlandıktan sonra uydu takip cihazı takılarak bir ay önce Antalya'dan denize salıverilen Lara isimli caretta caretta, Kıbrıs'a ulaştı.

        AA'nın haberine göre isminin verildiği Lara Plajı'ndan denize bırakılan caretta carettanın, Akdeniz'deki rotası belirleniyor.

        DEKAMER'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Lara isimli caretta carettanın 20 Temmuz'dan bu yana takip edildiği belirtildi.

        Kurtarılma ve tedavi hikayesi ile dikkati çeken Lara'nın, Kıbrıs'a ulaştığının yer aldığı açıklamada, ilerleyen haftalarda daha fazla bilgiye ulaşılacağı bildirildi.

        YARALI BULUNMUŞTU

        Antalya'nın Kemer ilçesinde 1,5 yıl önce kıyıda halsiz şekilde bulunan caretta carettanın, DEKAMER'de yapılan incelemelerinde bağırsaklarında bol miktarda plastik, boyun bölgesinde de yaraların olduğu görülmüştü.

        Plastiğin vücuttan atılması için ilaç tedavisi ve düzenli beslenme uygulanan "Lara", dalmaya başlayınca bir otelin sponsorluğunda uydu takip cihazı takılarak 20 Temmuz'da Antalya'da denize salınmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa