Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak'ta tüm yurtta olduğu gibi 20182019 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

        Programlar Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, öğretmenler ve öğrencilerin sabah Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Akabinde yeni yapılan kentsel dönüşüm alanındaki TOKİ İlk ve Orta Öğretim okulundaki törene geçildi. Törene Vali Salim Demir, Uşak protokolü, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Vali Demir’i çiçekler karşılayan öğrenciler, yeni yapılan okullarında ilk gün heyecanı yaşadılar.

        Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin yaptığı konuşmada 2018 2019 Eğitim Öğretim yılı açılış töreni vesilesi ile camiaya, ailelere, Uşak’a, vatana ve millete hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine şöyle devam etti; “İl genelinde 310 okulumuzda, 4 bin 244 öğretmenimiz, 61 bin öğrencimiz ile yeni EğitimÖğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Eğitim çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir. Bu süreçte toplumu yücelten, insanlığa yön veren en önemli etkendir. Yeni Eğitim Öğretim yılımız hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

        Uşak Valisi Salim Demir ise yaptığı konuşmada tüm eğitim öğretim camiasının yeni dönemini kutlayarak başarılar diledi.

        Konuşmaların ardından 5. sınıf öğrencileri okul hayatına yeni başlayan 1. sınıf kardeşlerine karanfil vererek “hoş geldiniz” dediler. Öğrencilerin şiir okumasının ardından, törene katılanlara öğrenciler türkü ziyafeti sundu. Program verilen kokteyl ile sona erdi. İl genelindeki okullarda da yapılan çeşitli törenlerle yeni dönem kutlandı.

        Öte yandan bu sene Uşak genelinde 5 bin 534 okul öncesi, 17 bin 738 ilkokul, 20 bin 167 Ortaokul, 17 bin 561 lise öğrencisi olmak üzere toplam 61 bin öğrenci; 34 bağımsız okul öncesi, 120 ilkokul, 90 ortaokul, 54 lise, 2 eğitim uygulama iş okulu, 4 mesleki eğitim, 6 halk eğitim merkezi olmak üzere 310 eğitim kurumunda ders görecekler. 410 bin ücretsiz dağıtılacak olan ders kitapları ile 4 bin 244 yönetici ve öğretmen okullarda görev yapacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa