Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak Üniversitesi’nde 20182019 akademik yılında toplam 34 bin metrekarelik alan yapılması kabul edildi. İmzalanan kararla Uşak Üniversitesi’nde toplam 34 bin metrekarelik alan yapılacak.

        Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu yılki planlamada 20 bin metrekarelik alanın olduğu, ancak 14 bin 400 metrekarelik kısmının Bakanlık tarafından ek alan olarak Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binası için tahsis edilmesiyle, 34 bin metrekareye çıkarıldığını belirtti. Morfoloji Binasının onayının alınmış olup projesine başlanacağını söyleyen Prof. Dr. Savaş, “Morfoloji Binası Üniversitemiz ve Tıp Fakültemiz için çok önemli. Tıp Fakültesi öğrencilerimizin Morfoloji Binasında eğitimlerini tamamlamalarının ardından başarılı birer hekim olarak mezun olmalarını istiyoruz. Morfoloji Binamız, 1600 metrekare kat alanı ile toplamda 14 bin 400 metrekare olacaktır. Şu an Tıp Fakültemizin öğrenci sayısı 62 kişi iken, 20182019 eğitim öğretim yılı için yeni kontenjan 92 kişi (Türk Öğrenci: 82 kişi Yabancı Öğrenci: 10 kişi) olarak belirlenmiştir. Fakültemizde Öğretim Üyesi sayısı 45 kişiye ulaşmış, yeni alınacak Öğretim Üyesi sayısı ise 15 kişidir. Bina ihtiyacını karşılamak için yoğun çalışmalar yaptık.” dedi.

        Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinin hem akademik başarıları hem de fiziki imkânları ile öne çıkan bir fakülte olacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak’ın ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa