Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Banaz Üzeyir yaylasında 14.sü düzenlenen Bulgaz Dağı Yörükleri Şenliğine binlerce kişi ve onlarca yörük obası katıldı.

        Birçok Yörük Obasının katıldığı şenlik alanını dolduran Uşaklılar gün boyu birçok etkinliği izleme fırsatı buldular. Yöresel Halk Oyun ekiplerinin gösterilerini sunduğu şenlikte çocuklar içinse ayrıca etkinlikler Banaz Belediyesi tarafından hazırlandı.

        Banaz Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yörük Beyi olan Zafer Arpacı’nın mehteran eşliğinde ile başlayan etkinlikte istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Şehitlerimiz için Kuranı Kerim okundu.

        Birçok mahalli sanatçının sahne aldığı etkinlikte Ankaralı Yasin ve Gizem Kara söyledikleri şarkı ve türküler ile vatandaşları coşturdu. En güzel çadır ve Yörük Kızı yarışmasında dereceye girenler Yörük Beyi Zafer Arpacı tarafından yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirildi.

        Cirit takımları hünerlerini Üzeyir Yaylasında kıyasıya yarışarak gösterdiler. Etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Banaz Kaymakamı İrfan Demiröz, birer konuşma yaparak vatandaşları selamladılar.

        Yörük Beyi seçilen Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı 14.Yörük Şenliği ile ilgili yaptığı konuşmada; “Yörük sevgi insanıdır. Yörük, her cephede en önden giden, vatanı bayrağı, kutsal değerleri için başını bu yola koyandır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyor; Nerde bir yörük çadırında duman tütüyorsa bilinizki vatan emin ellerdedir. 14.cünü düzenlemiş olduğumuz Bulgaz Dağı Yörükleri Yörük Şenliğimizin , Yörük kardeşlerimize, obamıza, yaylamıza bolluk bereket getirmesi temennisi ile birliğimizi oluşturup bu toprakları bizlere vatan yapan, zor günlerde bu toprakları canları pahasına elde tutan ve bize emanet eden bütün ecdadımıza, Aziz Şehitlerimize, Mehmetçiklerimize, gazilerimize, şükran ve minnetimi ifade etmek istiyorum.” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa