Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ürdün Kralı Macron ile telefon ile görüştü

        Ürdün haber ajansı PETRA'ya göre, 2. Abdullah, Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik şiddetine ve saldırılarına karşı olduklarını vurguladı.

        Uluslararası toplumun Filistin halkının korunması konusunda hukuki ve ahlaki sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini ifade eden Kral 2. Abdullah, "Kudüs, bölge ile dünyada barış ve istikrarın tesisinin anahtarıdır." dedi.

        ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının Ortadoğunun güvenlik ve istikrarında tehlikeli yansımaları olacağını, Müslümanlar ile Hristiyanların duygularını körükleyeceğini belirten Abdullah, Kudüs meselesinin "iki devletli çözüm ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına götürecek kapsayıcı ve nihai çözüm çerçevesinde ele alınması gerektiğine" değindi.

        REKLAM

        ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binasının resmi açılışı dün yapılmıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa