Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ünlülerin okul anıları
        • 1

          DEMET AKALIN - LAKABI ‘DEMETİN’

          Demet Akalın, lise eğitimini Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi’nde tamamladı. Bir arkadaşı Akalın’ı, okul yıllığında şöyle anlatıyor:

        • 2

          “Arkadaşımız ayaklı Billboard listesidir. Pop dünyasındaki en son haberler ondadır. Uzun boyuyla her yerde dikkat çeker. Tatlı diliyle yalnız bizleri değil, ilçemize gelen Amerikalıları bile etkiler. Demet arkadaşımız koyu Beşiktaşlı olup kronik bir Metin hastasıdır. Bu yüzden ismini ‘Demetin’ yapmıştır. Çok kötü bir hacılama huyuna sahiptir.”

        • 3

          İPEK TUZCUOĞLU: SAKARDIM

          İPEK Tuzcuoğlu, okul anıları arasında en çok yere düşmelerini hatırlıyor. Ünlü oyuncu “Ben çok sakardım ve okulda sürekli yere düşerdim. Bir gün zil çaldı, sınıfa koşarken bir arkadaşım beni itti ve demir parmaklıkların üzerine düştüm..."

        • 4

          "Her tarafım kan içinde kalmıştı. O günü unutamam, çok canım acımıştı. Bir de aşıdan çok korkardım” diyor.

        • 5

          UĞUR YÜCEL: BU ÇOCUK DÂHİ

          “Kuzguncuk İlkokulu’ndan sonra, Beylerbeyi Ortaokulu ve Kadıköy Akşam Ticaret Lisesi’ne gittim. Eğitim dönemi unutulmuyor, askerlik anıları gibi. İlkokulda okurken, öğretmenim babama ‘Bu çocuk dâhi’ demiş. Sonra babam bana basit bir problem sordu, bilemedim. Öğretmenimle kavga ettiğini hatırlıyorum!”

        • 6

          KEREM ALIŞIK: BABAM DA CEZALANDIRDI

          “Okulda arkadaşlarla kavga ettik. Eve gitmem yasaklanmıştı. Babam okula gelince çıkacağımı sanıyordum. Oysa babam ‘Eve göndermeyin’

        • 7

          MÜJDE AR: DELİ UNVANIM OKUL YILLARINDAN

          “Çok başarılı bir öğrenciydim. 9 aldığımda, kâğıdımın 10’luk olduğuna inanıp öğretmenle kavga ederdim. O yıllarda aynaya fazla bakmazdım ve arkadaşlarım yapsa da ben kaşlarımı almazdım. Bir gün beden eğitimi öğretmenimiz ‘Kaşlarını neden alıyorsun?’ diye tutturdu. Ertesi günW protesto etmek için kaşlarımı jiletle kazıyıp gittim okula. Deli unvanım buradan geliyor.”

        • 8

          EMRAH - GAZETE SATTI

          İlkokulu Elazığ’da okuyan Emrah, “Küçük yaşlarda şöhret olduğum halde ilkokul 1 ve 2. sınıftayken okul tatillerinde veya sömestr tatilinde gazete satardım. Çünkü kendime bisiklet almak istiyordum” diyor.

        • 9

          KENAN İMİRZALIOĞLU - ESPRİLİ ÖĞRENCİ

          Sınıf arkadaşlarının okul yıllığına yazdıklarından anlaşılan o ki Kenan İmirzalıoğlu, henüz ilkokul döneminde bile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış. İşte İmirzalıoğlu için yazılanlar:

        • 10

          “Yaşa, taşa, başa oturma” lafının sınıfımız yayıcılarındandır. Okula ilk geldiğinde cana yakınlığı ile geniş bir çevre kurdu. Sınıfımızın uzun boylu yakışıklılarından olan arkadaşımız, yakışıklılığı sayesinde başını devamlı derde sokmuştur. "

        • 11

          "Derslerine pek çalışmamasına rağmen nasıl olursa sınıfını geçer. Murat, Cem, Tarık, Yılmaz, Olcay, Kenan altılısının vazgeçilmez elemanlarındandır. Acayip ve birbirinden kırıcı esprileriyle bizi kahkahaya boğar. Başarı ve mutluluk dileklerimizi iletiyoruz. Her şey gönlünce olsun.”

        • 12

          BERGÜZAR KOREL: SAHNEYE DÜŞMÜŞTÜM

          “OKULDAKİ bir müsamerede oyunun başlamasına bir dakika kala perdenin arkasındaki ipe takıldım. O koca ip koptu ve sahneye düştüm. Seyirciler çok gülmüştü.”

        • 13

          DOĞA RUTKAY: KIYAFET DİSİPLİNİNE UYMAZDIM

          OKUL kurallarına uymadığı için aldığı ceza Doğa Rutkay’ın okul anılarında ayrı bir yer tutuyor:

        • 14

          “Çok güzel ve disiplinli bir okulda okumuştum. Ama okulun kıyafet disiplinine hiç uymazdım. Okul formasında gömlek pembeyse, ben sarı giyerdim. Bir gün sırf bu nedenle kayıp eşya odasında tüm gün boyunca bekletilmiştim.”

        • 15

          ALİ SUNAL: HEP UYARI ALIRDIM

          ALİ Sunal da okul kurallarını esnetme çabalarında olanlardanmış. Ünlü oyuncu, “Üniformalı olarak her zaman kurallara uyar ancak saç kesimi konusunda her pazartesi uyarı alırdım. Bir de flüt çalmayı bir türlü başaramadım” diyor.

        • 16

          SEZEN AKSU - HAYLAZ SEZEN

          Sezen Aksu, okul anılarında ilk sırada haylazlığının olduğunu “Fen öğretmeni Şehriban Hanım ile matematik öğretmeni Sami Bey’in kızıyım ben. Hayatım iki öğretmenle başladığı için olsa gerek, öğretmenlerin yeri bende çok başkadır. Ama okul yıllarında çok haylaz olduğumu söyleyebilirim. Çok güzel yıllardı onlar” sözleriyle anlatıyor.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa