Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Ünlü Macar yazar Gabor T. Szanto Türkiye’ye geliyor!

        2009 yılından bu yana Kalem Telif Hakları Ajansı tarafından gerçekleştirilen İTEF Edebiyat Festivali, “Dalgakıran Edebiyat” temasıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor.

        Bugüne kadar 48 ülkeden 467 yazarı ve 32 ülkeden 124 edebiyat profesyonelini ağırlayan dev organizasyonun bu yılki konukları arasında ünlü Macar yazar ve senarist Gabor T. Szanto da yer alıyor.

        Türkiye’de Kafka’nın Kedileri adlı kitabıyla tanınan yazar, Elif Tanrıyar’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda Fuat Sevimay’la yan yana gelecek.

        REKLAM

        Bir yanda Kafka’nın aslında 1921 yılında ölmediğine dair duyum alan ve bunun peşine düşen bir akademisyenin yolculuğunu anlatan Kafka’nın Kedileri (Kafka, 2018) romanının sahibi Macar yazar Gabor T. Szanto, öte yandan Kapalıçarşı (Hep Kitap, 2017) romanıyla, Kapalıçarşı’nın resmi tarihini tersyüz edip yepyeni, masalsı bir forma dönüştüren Fuat Sevimay.

        Dinlerin ve düşünce tarihinin sosyolojik boyutuyla hayatımızda nasıl dalgakıran etkisi yarattığını irdeleyen ve yeni bir dalga, farklı bir algı yaratmak isteyen bu iki roman, "Dalgalarla Tarihin Kalıplarını Yıkmak" adı altında, Elif Tanrıyar moderatörlüğünde konuşulacak. Metne yabancılaşma, yakın tarih ve yurtsuzluk gibi çeşitli konuları bu iki yazardan dinleyeceğiz.

        Oturum, 20 Nisan CumartesiYapıkredi Bomontia'da 16:00 - 17:30 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa