Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üniversitede eski dekan ve okutman hakkında soruşturma

        Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde okuyan yaklaşık 100 öğrenciden başarı durumlarına göre sene sonunda yurt dışına götürme vaadiyle 135'er lira para toplandığı öne sürüldü.

        İddiaya göre ilk 10'a giremeyen öğrenciler talep etmelerine rağmen paralarını geri alamadı. Bunun üzerine öğrenciler durumu Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin'e bildirdi. Mağdur öğrenciler, dereceye girenlerin de yurtdışı seyahatine çıktığına dair bir bilgi almadıklarını ifade etti. Bir öğrenci rektör Şahin'e "Buradan yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama CİMER'e başvuracağım. Turizm Fakültesi öğrencilerinin bir kısmı olarak sene başında bizi yurtdışına götürmek vaadiyle para toplayıp, ancak götürmeyen ve paramızı geri alamadığımız eski dekan hocamıza gerekeni söyleyin" ifadelerinin yer aldığı tweet attı.

        REKTÖR: SORUŞTURMA BAŞLATTIK

        Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Habertürk'e yaptığı açıklamada konu hakkında geniş kapsamlı bir inceleme yapıldığını ve elde edilen verilere bağlı olarak aralarında eski dekan A.K.'nin ve bir okutmanın da yer aldığı 3 kişi hakkında disiplin ve ceza soruşturması başlatıldığını kaydetti. Okutman G.Z. ise iddiaların doğru olmadığını, adli sürecin devam ettiğini ifade etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa