Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Opera-Bale UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girişinin 20'nci yılı kutlanacak

        Truva’nın UNESCO Kültür Mirası Listesine girişinin 20'nci yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 'Troya' operasıyla dünya prömiyerine damga vurmaya hazırlanıyor.

        Proje yaratıcılığını ve sanat yönetmenliğini ünlü tenor Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan’ın üstlendiği eserin bestesi Bujor Hoinic’e, librettosu Artun Hoinic’e, rejisörlüğü Recep Ayyılmaz’a, koreografisi Volkan Ersoy’a ait.

        'Troya'da Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt 'Homeros'u Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan ise 'Paris'i rolünde sahneye çıkıyor. Tan Sağtürk ise Paris’in kardeşi 'Hektor' rolünde yer alıyor.

        UNESCO tarafından ‘Dünya Kültürel Miras’ listesine alınışının 20'nci yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hedef ve amaçları doğrultusunda sanatsal olarak bu sürece muhteşem bir epik opera ile destek vermenin heyecanını ve uluslararası bir kültür ve turizm vizyonuna dönüştürülen bu sürecin içinde olmanın gururunu yaşıyor.

        REKLAM

        Orkestra, Koro, Bale… Aynı anda 300 sanatçı sahnede olacağı, 3DMAX Mapping teknolojisiyle desteklenen görsel tasarım sunulacağı 'Troya', Berlin ve Moskova’nın ünlü opera evlerinde de sahnelenecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa