Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Ülkemizin geleneksel lezzetlerini keşfederken, yurdun dört bir yanından insanların hikayelerine tanık olacağınız program "Sevcan'la Lezzet Yolunda" hafta içi her gün Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.


Halk müziğinin başarılı sesi Sevcan Orhan’ın Türkiye'de çıktığı lezzet yolculuğunda bugünkü durağı tarihiyle, mutfağıyla, ozanıyla, dondurmasıyla, kahramanlığıyla meşhur şehrimiz Kahramanmaraş.


Çobantepe köyünde, Maraş kadınlarının hikayesini dinlerken, onlarla bazlama yapacak olan Sevcan Orhan, Kahramanmaraş Kalesi'ni ziyaret edecek ve şehre 'kahraman' denilmesinin hikayesini yerinde aktaracak. Tarihi "Suk-i Maraş" olarak bilinen Maraş Çarşısı'nı gezecek ve burada meşhur sandık oymacılığına dair detayları ustasından öğrenecek.


Kahramanmaraş'a özgü enfes tatların keşfedileceği bu yolculukta Mutfak Müzesi'nde saray mutfaklarına ait bir yemek olan tas pilavı, yöresel lezzetlerden ekşili aya sulusu, Maraş'a özgü siyah sucuk ve meşhur hapısa yapımı gösterilecek. Kahramanmaraş'ın kendine has tarhanası  ile dünyaya nam salmış meşhur dondurmasının tarihçesi ve eski usul doğal dondurma yapımı da ekranlara gelecek .


Sevcan Orhan, karış karış gezdiği Kahramanmaraş'ta yörenin sanatçıları ile beraber ekran başındaki izleyicilere sevilen türkülerle bir müzik ziyafeti yaşatacak.