Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tütün sektörünün iharacat şampiyonu belli oldu! - İş-Yaşam Haberleri

        British American Tobacco (BAT) Türkiye, 2018 yılında gerçekleştirdiği 197.3 milyon dolarlık ihracatla Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren şirket oldu.

        Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde BAT Türkiye’ye ödülü TİM Başkanı İsmail Gülle ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi tarafından takdim edildi.

        'TÜRKİYE FABRİKASININ STRATEJİK ÖNEMİ VAR'

        BAT Türkiye ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Gökhan Bilgiç, "2018 yılında ülkemizden 18 ülkeye toplam 197.3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. BAT’nin globalde 55 fabrikası arasında BAT Türkiye fabrikası oldukça stratejik bir öneme sahip. İhracat üssü olarak konumlandırdığımız Türkiye’deki fabrikamız kapasitesiyle yeni pazarlara da hizmet edebilecek konumda" dedi.

        BAT Türkiye’nin 2018 yılı boyunca en çok ihracat yaptığı ilk 5 ülke ise,Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Umman, Kuveyt, Bahreyn), İran, Irak, Libya ve Lübnan olarak açıklandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa