Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TUS sonuçları sorgula: ÖSYM 2018 TUS ve STS Tıp sonuçları açıklandı

        TUS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı'nın (2018-STS TıpDoktorluu 2. Dönem) sonuçları bugün saat 13.30'dan itibaren erişime açıldı. Peki, TUS sonuçları sorgulama nasıl yapılır?İşte merak edilenler...

        TUS SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Adaylar 2018 TUS ve STS Tıp Doktorluğu sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlayabilecek.

        TUS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN
        REKLAM
        STS TIP DOKTORLUĞU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        TUS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        TUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacaktır.

        Çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında, adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

        Hesaplanan standart puanlar kullanılarak,

        * Tıp fakültesi mezunu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Klinik Tıp Bilimleri Puanı (K), Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T) hesaplanacaktır.

        * Tıp dışı meslek mensubu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T) hesaplanacaktır.

        Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa