Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Türkiye'nin doğal afet haritasını yayınlandı! - Sigorta Haberleri

        Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç, doğal afetlere yönelik sigortalama konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda yangından çok selin ön plana çıkmaya başladığını, son 5 yılda sel için 125 milyon liralık hasar ödendiğini vurguladı.

        SELİ ENGELLEMEK KOLAY DEĞİL!

        Koç, "Fabrikalar yangın için önlem alabiliyor ancak sel öyle değil. Seli engellemek kolay değil. Son dönemlerde Bodrum ve Ankara'da yaşandı. Bunun bir kaç nedeni var, birincisi iklim değişikliği ikincisi yerleşim hataları. Örneğin Bodrum'daki sel bunun sonucu. Bodrum'da seli kesecek orman vardı tepelere doğru ancak o ormanı kesince sel engellenemedi" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        TÜRKİYE'NİN SEL HARİTASINI ÇIKARDI

        Türkiye'nin sel haritasını çıkardıklarını anlatan Koç, üniversitelerde hocalar ile birlikte çıkardıkları sel haritasını giderek özel bölgelere güncellediklerini ağırlıklı doğru olarak organize sanayi bölgeleri için çıkarılan haritanın giderek daha da sivil alanlar için genişletildiğini aktardı.Koç, genel ekonomik performans olarak bakıldığında en kötüsünü geride kaldığını düşündüğünü buradan ve aşağı ineceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Koç, " Ancak ne kadar aşağı ineceği önemli. Yeni Ekonomi Programı'ndaki oranlar yakalanmayacak oranlar değil" dedi.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa