Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre Türkiye'nin birçok noktasında yangın çıktı - Haberler

        Türkiye'nin birçok noktasında çıkan yangınlar endişelendirdi.

        İstanbul, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Balıkesir'de ormanlık alanda yangın çıktı.

        İtfaiye ekipleri yangınlara havadan ve karadan müdahale etti.

        İşte o yangınlar...

        AYDIN'DA YANGIN BÜYÜYOR

        Aydın Çine ilçesinde saat 13.15 sıralarında başlayan orman yangını rüzgarın da şiddeti ile büyüyor.

        Çine Akçaova Mahallesi Gökbel dağı eteklerindeki ormanlık alanda başlayan orman yangınına havadan 5 helikopter karadan 12 arazöz 5 su tankeri ve 2 dozer müdahale ediyor.

        Bölgeye DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü tarafından dozer takviyesi yapılırken, yanan sahanın hemen alt kısmında bulunan Akçaova Mahallesi yerleşim alanına sıçramaması için ekipler söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

        REKLAM

        MALTEPE'DE ASKERİ ALANDA YANGIN

        Maltepe'deki askeri alanda çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale edildi.

        Alınan bilgiye göre, ilçede bir askeri arazide otların tutuşması sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılırken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

        Yangın kontrol altına alındı.

        MENDERES'TE ORMAN YANGINI

        İzmir'in Menderes ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

        Menderes'in Çamönü mevkiinde, bugün 15.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler yangını orman ekiplerine bildirdi.

        İhbar üzerine bölgeye sevk edilen 2 helikopter ve 1 uçakla havadan, 6 arazöz ve 3 dozerle ise karadan müdahale başlatıldı. Yangın kontrol altına alındı.

        REKLAM

        BODRUM'DA MAKİLİK ALANDA ÇIKTI

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda yangın çıktı.

        Turgutreis Mahallesi Bayrak Tepesi mevkisinde yerleşim yerlerine yakın makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

        İhbar üzerine bölgeye Bodrum Orman İşletme Şefliğine ait arazöz ile Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

        Söndürme çalışmalarına Muğla 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği ile AKUT ekipleri de destek veriyor.

        BALIKESİR'DEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

        Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde çıkan orman yangını kısa sürede söndürüldü.

        Edinilen bilgiye göre, Hondular Mahallesi mevkisindeki tarlada henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan ot yangını ormana sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangına Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğüne ait 11 arazöz, 2 su tankeri ve 2 itfaiye aracı sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu kontrol altına aldığı yangında 2 hektarlık alanda hasar oluştu. Çıkan yangının ardından soğutma çalışmaları sürüyor.

        REKLAM

        ANIZ YANGINI ELEKTRİK KESİNTİSİNE NEDEN OLDU

        Gaziantep'in Nizip ilçesinde çıkan anız yangını ilçenin tamamında elektrik kesintisine neden oldu.

        Alınan bilgiye göre, Dutlu Mahallesi yakınlarındaki boş bir arazide çıkan anız yangını, ilçeye enerji sağlayan ana hatların olduğu alana sıçradı.

        Enerji hattının hasar gördüğü yangın nedeniyle ilçenin tamamında elektrik kesintisi yaşandı.

        İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı, TEDAŞ ekipleri ise zarar gören hatta bakım ve onarım çalışması başlattı.

        Çalışmaların halen devam ettiği yangınla ilgili jandarma inceleme başlattı.

        BAKAN PAKDEMİRLİ: İZMİR MENDERES YANGINI KONTROL ALTINDA

        Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, "İzmir Menderes Çamönü yangını kontrol altına alınmıştır. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle diğer yangınlarımızı kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

        Yangınlara ilişkin uyarıların dikkate alınması çağrısında bulunan Pakdemirli, ormanların "gelecek" anlamına geldiğini vurguladı.

        İzmir'in Menderes ilçesindeki yangın için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak ve 10 arazöz ile 3 dozer sevk edilmişti.

        Söndürme çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de destek vermişti.

        MANİSA'DAKİ YANGINDA EVLER HASAR GÖRDÜ

        Manisa'da yeniden dumanların yükseldiği bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi, jandarma ekipleri, Hacıköseli ve Bahçecik mahallesi yolunu sivil araçlara kapattı.

        Bu arada, yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine Turgutlu ilçesine bağlı Baktırlı, Ahmetli ilçesine bağlı Bahçecik ve Hacıköseli mahallelerinde tahliye işlemi başlatıldı. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle ilçe merkezine götürüldü.

        Bölgede incelemelerde bulunan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Baktırlı, Bahçecik ve Hacıköseli mahalleleri ile bölgedeki bazı mezralar tahliye edildi. Maalesef alevler Hacıköseli'ye ulaştı." dedi.

        Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de destek verdiği yangında amfibik uçak ve yangın söndürme helikopterleri, havanın kararmasıyla çalışmasını tamamladı.

        Karadan ise 52 arazöz ve 4 dozerle müdahale halen devam ediyor.

        Öte yandan orman yangınında Hacıköseli Mahallesi'nde bazı evlerin yandığı, dumandan etkilenenlerin de ambulanslarda tedavi edildiği görüldü.

        Yangın bölgesindeki çok sayıda hayvanın da telef olduğu belirtildi.

        Zeynep Erakbaba, yangının nasıl geldiğini anlamadığını belirterek, "Alevlerin nasıl geldiğinden haberimiz olmadı. Haberim olsa müdahale ederdim, su ile söndürürdüm. Hayvanlarıma ne oldu, hiç haberim yok, ben dışarı çıktım. Alevler dama girdiyse hayvanlar yanmıştır. Geri gitmedim, nereye gideyim ateşin içine. Canımı zor kurtardım." diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa