Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turkcell, Fintur hisselerini devretti - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell , yüzde 41.45 hissedar olduğu Fintur'daki paylarının tamamını diğer hissedar Telia'ya yaklaşık 350 milyon euroya devretmek için anlaşma imzaladı. Turkcell'in ve Telia'nın ortak yaptığı bu açıklama Fintur'unda hissedarları arasında yer aldığı Kcell'in Kazakhtelecom'a satışını izledi.

        REKLAM

        Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu adımın yaklaşık 3,5 yıldır uyguladıkları dünya çapında dijital servisleri ile büyüme stratejisinin bir parçası olduğunu vurguladı. Fintur hisselerini devreden Turkcell'in bilançoda döviz fazlası pozisyona geçtiğini söyleyen Terzioğlu şöyle konuştu:"Bu stratejilerle birlikte 2017’de dünyanın en hızlı büyüyen operatörü olduk, 2018’in ilk 9 aylık verilere göre de hâlâ en hızlı büyüyen operatör konumundayız. Bugün, Kcell’in satışı ve Fintur hisselerinin devri için attığımız bu adım da şirketimizin dijital servislere odaklanma ve güçlü bilanço stratejileri doğrultusunda çok önemli bir yer tutuyor. Üzerinde bir yılı aşkın süredir çalışılan, Fintur’daki hisselerimizin devri konusunda Kcell’in satışı gerçekleşti. Bu kapsamda, Turkcell olarak %41,45 orandaki Fintur hisselerimizi yaklaşık 350 milyon Euro bedelle ortağımız Telia’ya devretmek üzere bağlayıcı anlaşma imzaladık. Ocak 2019’da tamamlanması öngörülen bu işlem neticesinde, beklenen nakit girişi ile döviz açık pozisyonumuz da pozitife dönmüş olacak. Kapanış günü kurları ve taşınan değerlere bağlı olmak üzere, bu işlemin kârlılığımıza yaklaşık 850 milyon TL katkıda bulunmasını bekliyoruz."

        Terzioğlu, dijital servislerinin indirilme sayısının 3 yılda 1 milyara ulaşmasını hedeflediklerini aktardı.

        REKLAM

        FİNTUR HOLDİNGS DE KCELL HİSSELERİNİ DEVRETTİ

        Öte yandan Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin, Fintur Holdings BV'nin Kcell hisselerini devrine ilişkin yaptığı açıklama da KAP'ta yayımlandı.

        Açıklamada, Fintur Holdings BV'nin, sermayesinin yüzde 51'ine sahip olduğu Kazakistan'da kurulu bağlı ortaklığı Kcell paylarının tamamının, Kazakistan Cumhuriyeti devleti tarafından kontrol edilen sabit hat operatörü Kazakhtelecom'a devredilmesi için bağlayıcı sözleşme imzalandığı bildirildi.

        Satış işleminin yüzde 100 hisse için 771 milyon dolar firma değeri üzerinden öngörüldüğü aktarılan açıklamada, "Devir işlemine dair düzenleyici kuruluş onayları tamamlanmış olup, kapanış işlemlerini takiben nihai satış fiyatı belirlenecek ve kapanış işlemi gerçekleşecektir." ifadeleri kullanıldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa