Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TSKB'ye 220 milyon dolarlık sendikasyon kredisi - İş-Yaşam Haberleri

        TSKB'den yapılan açıklamaya göre, banka, 15 uluslararası bankadan 220 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin etti. Sendikasyon kredisi anlaşması, katılımcı bankaların da temsil edildiği bir tören ile 3 Temmuz'da imzalandı.

        Sendikasyon kredi anlaşması; CITI, Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luxemburg, ING Wholesale Banking, Societe Generale, Standard Chartered Bank, Unicredit Bank AG, BayernLB, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Credit Suisse (Switzerland) Ltd., J.P. Morgan Securities plc, Raiffeisen Bank International AG, Intesa Sanpaolo S.p.A., London Branch, Banka Kombëtare Tregtare Sh.a., DZ Bank AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank, Frankfurt am Main ve Mashreqbank olmak üzere 11 ülkeden toplam 15 bankanın katılımıyla imzalandı.

        REKLAM

        367 gün vadeli sağlanan sendikasyon kredisinin maliyeti euribor/libor + yüzde 1,45 olarak gerçekleşti.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, TSKB olarak ülke ekonomisi ve sanayinin gelişimi konusunda yürüttükleri bankacılık faaliyetlerine tüm hızıyla devam ettiklerini belirterek, "TSKB'nin uluslararası piyasalardaki güçlü ve güvenilir algısı çalışmalarımıza büyük güç katıyor. Temin ettiğimiz sendikasyon kredisi ve katılım profili de bu itibarın ve Türkiye'ye olan güvenin sembolü niteliğinde." ifadelerini kullandı.

        İnce, sendikasyon kredisini geçen yıllarda olduğu gibi pek çok ülkenin önde gelen prestijli bankalarının katılımıyla gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduklarını aktararak, "Sağladığımız finansal kaynakla, ülkemizin kalkınmasına destek vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa