Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump, “Yüzyılın Anlaşmasını” erteledi

        ABD'nin İsrail Büyükelçisi Friedman, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un İsrail'e düzenlediği ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        İHA'nın haberine göre Friedman, “Trump'ın İsrail ve Filistin arasındaki barış planı, birkaç ay sonraya ertelendi” dedi. Friedman, planın ertelenmesinin sebeplerini, İsrail’de yapılacak erken seçimlerin ve Filistin’in anlaşmayı reddetmesi olarak açıkladı. İlerleyen saatlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ile görüşecek olan Friedman, barış anlaşmasının İsrail genel seçimlerine bağlı olduğunun altını çizdi.

        MADDELER TAMAMEN FİLİSTİN’İN ALEYHİNE

        Trump'ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü için öne sürdüğü anlaşmaya Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır da destek veriyor. “Yüzyılın Anlaşması” planı, Filistin Devletini kurmak için Sina yarım adasındaki Mısır topraklarının bir bölümünün alınmasını ya da Kudüs'ün tamamının İsrail'e bırakılması ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin çoğunun varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine olan maddeler içerdiği biliniyor. İsrail tarafından yerlerinden edilen 6 milyon Filistinli mültecinin, geri dönüş hakkı konusu ise anlaşmada bulunmuyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa