Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Dünya Trump: Maduro ile bir araya gelebilirim, bütün seçenekler masada

        #resim#514966#- Reuters

        ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısına gittiği sırada sorulan bir soru üzerine Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya gelebileceğini söyledi. Trump, Venezuela ile ilgili olarak bütün seçeneklerin masada olduğunu uyarısını da sözlerine ekledi.

        Başkanlığını yaptığı Güvenlik Konseyi toplantısı için gittiği Birleşmiş Milletler'in New York'taki genel merkezinde Trump, "Buna tabii ki açık olurum, isteyen herkes ile buluşurum. Venezuela'nın çaresine bakacağız, eğer buradaysa ve buluşmak istiyorsa, bu benim aklımda ve planlarımda yoktu ama insanlara yardımcı olabileceksem ben de bunun için varım" dedi.

        Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ise, iki liderin görüşmesinin planlar dahilinde olmadığıni açıkladı.

        Trump'ın sözleri, Venezuela'nın ABD'yi Maduro'ya karşı "askeri darbe düzenlemeye teşvik etmekle" suçlaması üzerine geldi.

        Trump: Ordu isterse devirir

        Bu haftanın başlarında Trump, Venezuela hükümetini baskıcı bir rejim olarak tanımlamış, Venezuela ordusunun istemesi takdirinde Maduro'yu kolaylıkla görevden alabileceğini söylemişti.

        Bunun üzerine Venezuela Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayımlayarak, "ABD'nin ülkelerine karşı askeri darbe teşvik etmeye yönelik sözlerini şiddetle reddediklerini" ifade etti.

        Maduro, Trump ile yüz yüze görüşmek istediğini dile getirmiş, Beyaz Saray benzer bir talebi geçen yıl ancak böyle bir durumun Venezuela'nın demokrasiye geçmesi takdirinde gerçekleşebileceğini söyleyerek reddetmişti.

        #resim#514969#- EPA

        ABD aynı zamanda Maduro'nun eşi dahil olmak üzere yakın çevresine yönelik aldığı yeni yaptırım kararlarını Salı günü açıklamıştı.

        Maduro Ağustos ayında bir insansız hava aracı saldırısının hedefi olmuştu.

        Ulusal ordunun kuruluşunun 81'nci yılı etkinlikleri sırasında konuşma yaparken patlayıcı yüklü iki insansız hava aracı, Maduro'nun bulunduğu protokol sıralarının yanında infilak etmişti.

        Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet edildi

        Öte yandan Arjantin, Şili, Kolombiya, Paraguay ve Peru gibi Latin Amerika ülkeleri ile Kanada, Venezuela'ya karşı harekete geçti.

        Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Venezuela'nın "insanlığa karşı işlediği suçlar ve muhalefeti bastırmak için şiddet kullandığına" yönelik iddiaların araştırılması için başvuruda bulunan ülkeler, bir ilke imza atmış oldu.

        Merkezi Lahey'de bulunan mahkemeye ilk defa birtakım ülkeler, mahkeme üyesi bir başka ülkenin araştırılması için başvuruda bulunuyor.

        • Trump'tan Türkiye'ye İdlib müzakereleri için teşekkür, Rusya ve İran'a 'Suriye rejiminin kasaplığına geçit verme' suçlaması
        • Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Suikast girişiminin soruşturulması için FBI'ın yardımını kabul ederim
        • 'Trump defalarca Venezuela'yı işgal etmeyi önerdi'
        • Venezuela milyonlarca kişiyi göçe zorlayan ekonomik krize nasıl girdi?
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa