Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump eleştirildi: Dünya liderlerini aramayı durdurmalı!

        Politico'nun raporuna göre, ABD Başkanı Donald Trump, yabancı liderleri gece aradığı için "itici" bir durum oluştuğunu belirtti.

        "ABD Başkanı Donald Trump kendini dışişleri konusunda uzman stratejist olarak görüyor fakat "zaman dilimi" konusunda hiç uzman değil" değil diyen Beyaz Saray görevlilerinin düzenli olarak Trump'a saat farkını hatırlattıklarını, yabancı liderlerin uyuyabileceğini ya da müsait olamayabileceklerini söyledikleri ifade edildi.

        "Zaman dilimine" aldırış etmeyen Trump'ın "itici" bir telefon girişimi de Japonya Başbakanı Shinzo Abe'ye oldu. Washington'da öğle saatleri olduğu için Abe'yi arayan Trump, Japonya Başbakanı Abe ile görüşemedi çünkü kendisi uyuyordu.

        REKLAM

        Beyaz Saray görevlilerinden biri: "Trump istediği kişiyi, istediği zaman arar. Bu yönü onu "itici" yapıyor. O, karşı tarafta saat kaç, kimi arıyor pek düşünmez." şeklinde açıklamada bulundu.

        Öte yandan, Beyaz Saray Basın Sekreteri Sarah Huckabee Sanders'in Politico'ya yaptığı açıklamada, yabancı liderlerin Trump'ın onlarla gece gündüz demeden konuşmak istemesinden oldukça memnun olduklarını belirtti.

        Sanders, arama çağrısı karşıya ulaştıktan sonra hemen iletişime geçme konusunda çok net olan Trump'ın da geceleri yabancı liderlerle telefonda konuştuğunu söyledi.

        Raporun ileri sürdüğüne göre, Trump "diplomatik gelenekler" konusunu da pek dikkate almıyor.

        Donald Trump'ın bir diğer tuhaf özelliği olarak da zayıf dünya coğrafyası bilgisi ileri sürüldü. Bir defasında Nepal için "göğüs", Bhutan için esprili bir şekilde "düğme" benzetmelerini yapmıştı.

        İsmi verilmeyen bir kaynak ise Trump'ın bu ülkeleri bilmediğini hepsini Hindistan'ın bir parçası olarak düşündüğünü söyledi.

        'BELLİ BİR AMACI OLMADAN MACRON'LA TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMAKTAN HOŞLANIYOR'

        Beyaz Saray görevlileri, ABD Başkanı Donald Trump ara sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmauel Macron ile telefon görüşmesi yapmaktan hoşlandığını belirtildi.

        "Macron'la sık sık konuşmak istiyor ve Macron şöyle bir tepki veriyor: "Hey, biz ne hakkında konuşuyoruz?". Beyaz Saray görevlileri Politico'ya yaptıkları açıklamada ise bu insanların meşgul kişiler olduğunu sadece öylesine bir arama gerçekleştirilmesinin pek hoş olmadığını söyledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa